Dingen 050 op Vismarkt in Groningen

Foto: De Redactie

Vandaag, zondag 5 juni vindt de tweede editie van Dingen 050 plaats op de Vismarkt in Groningen. Dingen 050 is een markt voor vintage, kunst, design, vinyl, antiek en boeken.

De markt begint om 11 uur. Er doen ongeveer 60 standhouders mee en elke editie heeft een ander thema waarbij wordt samengewerkt met lokale artiesten en kunstenaars.

Veiling optredens van singer-songwriters

Om half twee begint een muziekprogramma in de centraal gelegen Galerietent. Er treden ongeveer tien muzikanten op.

Elke keer na een optreden is er een veiling voor een optreden van de betreffende singer-songwriter(s). Er kan geboden worden op een optreden voor bij jou thuis, in je tuin, op je kantoor of in je winkel, of als cadeautje bij je vriendje of vriendin thuis.

Deze artiesten doen mee: Marlene Bakker, Eva Waterbolk, Meindert Talma, Tamar Lewis, Rutger Peereboom, Melvin Bonnet, George Welling en Duo Satan.

Dichter-performer Joost Oomen is de veilingmeester. De startprijs van de veiling van een huiskamerconcert is 50 of 100 euro. In ruil daarvoor treedt een artiest minimaal een half uur op.

Na afloop van het optreden spreek je zelf af met de artiest wiens optreden jij als bieder hebt ‘gewonnen’. De optredende muzikanten komen uit Groningen en omstreken. De te veilen huiskamersets zijn alleen bedoeld voor in de stad Groningen.

Dingen 050 organiseert en koppelt muzikant en bieder maar is verder geen partij. De bieder en muzikant maken onderling de afspraken. In de Galerietent is een verkoopexpositie van popaffiches en grafiek in relatie tot populaire cultuur.

Dingen050

Dingen050 wordt in de zomer 5 maal gehouden. De organisatie is in handen van Michel de Vries & Alie Berger van Antiquariaat Berger & De Vries.

Dingen 050 is vandaag van 11.00 uur tot 17.00 uur op de Vismarkt in Groningen.

Voor meer informatie: dingen050.blogspot.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen