Maand van de Amateurkunst 2016 bij VRIJDAG in Groningen

Foto: Communicatie VRIJDAG

De Maand van de Amateurkunst (MAK) is begonnen. Dansers, beeldend kunstenaars, fotografen, muzikanten en alle andere amateurkunstenaars en -verenigingen spelen zich in de kijker.

De landelijke Maand van de Amateurkunst is (MAK) van 28 mei tot en met 26 juni.

Cultuurorganisatie VRIJDAG coördineert alle activiteiten, samen met partnerinstellingen zoals Het Kielzog in Hoogezand.

Bezoek amateurkunstenaars en -organisaties

In de online agenda zijn allerlei evenementen te vinden. Laat je verrassen door talent bij jou in de buurt, bijvoorbeeld het Groninger Studententoneel, die ‘Het Proces’ van Franz Kafka speelt in de USVA en bij de inbrengexpositie in Het Oude Postkantoor in Delfzijl. Maar ook ‘Wie wordt de Maestro van Sellingen?’ geïnspireerd door het tv-programma en georganiseerd door muziekvereniging Jeduthun in Sellingen.

Bekijk alle activiteiten in stad en provincie Groningen op: www.bijvrijdag.nl/amateurkunst/agenda.

WAK is nu MAK

De succesvolle Week van de Amateurkunst (WAK), die de afgelopen jaren plaatsvond, is uitgegroeid tot een hele maand en heet nu Maand van de Amateurskunst (MAK).

VRIJDAG Amateurkunstondersteuning

VRIJDAG biedt de nodige ondersteuning aan amateurkunstenaars. Denk aan hulp bij fondsenwerving, netwerken opbouwen of het regelen van een locatie. VRIJDAG ondersteunt amateurkunstenaars dankzij financiële steun van de Provincie Groningen.

VRIJDAG organiseert tijdens de MAK de workshops Fondsenwerving op 8 juni bij vanBeresteyn in Veendam en later in juni: Acteertechniek en Theaterregie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen