Nationale Balkon Beweegdag: Zorgorganisatie ZINN zet ouderen in beweging

Foto: Communicatie ZINN

Vandaag, vrijdag 29 mei is het Nationale Balkon Beweegdag. Een gezellig en sportief initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Menzis.

Zorgorganisatie ZINN zet ouderen in beweging deze dag. Samen met FC Groningen en Menzis heeft de zorgorganisatie een beweegprogramma bedacht om de bewoners van ZINN locatie De Dilgt in Haren vanaf hun eigen balkon een sportieve en leuke ochtend te laten beleven.

Groby, de mascotte van FC Groningen en Kids United zijn ook van de partij. Op gepaste en veilige afstand sluiten zij aan bij de beweegactiviteit die door de fysiotherapeuten en bewegingsagogen van ZINN locatie De Dilgt wordt verzorgd.

Om 11.00 uur is de aftrap bij ZINN locatie De Dilgt in Haren. ‘Het wordt een onvergetelijke en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is’, aldus zorgorganisatie Zinn.

Tijdens de coronacrisis zijn er veel initiatieven ontstaan om ouderen die geen bezoek mochten ontvangen, toch een gezellige en sportieve ochtend laten beleven. En dat op hun eigen balkon of in de eigen tuin om de veiligheid te waarborgen.

Nationale Balkon Beweegdag

Het Nationaal Ouderenfonds wil met De Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het hele land bundelen en zo op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en hen een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden