GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen donderdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 staat op 354 besmettingen in de provincie. De afgelopen week kwam er één nieuwe besmetting bij, maar geen nieuwe overledenen. Zeventien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

Landelijke daling in ziekenhuizen

Het aantal Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen is weer iets gedaald, zowel op de intensive cares (ic’s) als op verpleegafdelingen.

Op de ic’s liggen nu nog 182 mensen met Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat zijn 7 patiënten minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten met 28 naar 695. Eén patiënt ligt nog op een ic in Duitsland.

Het officiële dodental is sinds de afgelopen 24 uur met 32 gestegen naar 5.903, meldde het RIVM donderdagmiddag. In Nederlandse ziekenhuizen zijn zestien nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Het totaal aantal ziekenhuisopnames is gestegen naar 11.713.

De corona-uitbraak was eind maart en begin april op zijn hevigst. Op 27 maart werden 611 mensen in ziekenhuizen opgenomen, het hoogste aantal tot nu toe. Op 31 maart stierven 175 mensen. Sindsdien daalt het aantal opnames en het aantal sterfgevallen.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 28 mei 2020

  • Positief geteste personen: 45.950 (+182);
  • Ziekenhuisopnames: 11.713 (+16);
  • Overleden personen: 5.903 (+32).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden