GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen zondagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 staat sinds woensdag op 353 in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest. Zeventien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie. De patiënt overleed een week eerder maar staat sinds vrijdag opgenomen in de statistieken.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is stabiel gebleven bleek zondagmiddag uit de cijfers van het RIVM.

Volgens het RIVM zijn nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners. Dit aantal is al ruim een week stabiel.

Reproductie getal

Het reproductie getal van een infectieziekte geeft aan hoeveel mensen een geïnfecteerde persoon aansteekt. Het reproductiegetal is op 0,5 gekomen in de provincie Groningen. Dit houdt in dat de verspreiding van het virus afneemt.

Landelijk

In het afgelopen etmaal zijn elf personen overleden door het coronavirus. Daarmee komt volgens het RIVM het totaal op 5.822. Ook zijn er 13 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, wat het totaal aantal opnames op 11.672 brengt. Daarnaast zijn er 172 vastgestelde besmettingen. Dat betekent dat 45.236 mensen in Nederland positief getest zijn op het virus.

Actuele cijfers COVID-19 van zondag 24 mei 2020

  • Positief geteste personen: 45.236 (+172);
  • Ziekenhuisopnames: 11.672 (+13);
  • Overleden personen: 5.822 (+11).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen