GGD Groningen: Geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met COVID-19

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen zaterdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 blijft sinds woensdag staan op 352 in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

Het totaal aantal overledenen door het coronavirus is zestien personen uit de provincie sinds vrijdag.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is volgens het RIVM voor de zestiende dag op rij gelijk gebleven. Dat blijkt zaterdagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 27 meldingen van mensen die zijn overleden door het coronavirus. In totaal zijn in Nederland 5.670 mensen overleden door COVID-19, de ziekte die veroorzaakt is door het coronavirus.

Landelijk

Er zijn 45 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat nu op 11.537. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Tot nu toe zijn er 43.870 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Sinds vrijdag zijn 198 mensen positief getest op het virus.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is zaterdag gedaald naar 346, dat zijn er 32 minder dan de dag ervoor, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten op de ic nam afgelopen week sneller af dan de weken daarvoor. Het aantal COVID ic-patienten nam met 36 procent af, dat is naar verhouding beduidend sneller dan in de drie weken daarvoor.

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 16 mei 2020

  • Positief geteste personen: 43.870 (+198);
  • Ziekenhuisopnames: 11.537 (+45);
  • Overleden personen: 5.670 (+27).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden