GGD Groningen: Eén nieuw sterfgeval door COVID-19 in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één persoon overleden aan COVID-19. Dat meldt GGD Groningen vrijdagmiddag.

Het aantal overledenen als gevolg van het nieuwe coronavirus is gestegen naar zestien. Er zijn volgens de GGD geen nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus gemeld sinds donderdag.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt in onze provincie is gedaald naar acht patiënten. Maandag waren dat er nog 22 en woensdag daalde dat getal naar 18. Dat bleek vrijdag uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN).

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen bleef gelijk met de afgelopen dagen, meldde het RIVM vrijdag eerder op de middag. Volgens het RIVM zijn voor de vijftiende dag op rij nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19.

Landelijk

Het RIVM kreeg landelijk in de afgelopen 24 uur 53 nieuwe meldingen binnen van overlijdens. Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5643. Er zijn 35 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. In totaal zijn er nu 11.492 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 200 naar 43.681.

Actuele cijfers COVID-19: 15 mei 2020

  • Positief geteste personen: 43.681 (+200);
  • Ziekenhuisopnames: 11.492 (+35);
  • Overleden personen: 5.643 (+53).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen