GGD Groningen: Geen nieuwe besmettingen met COVID-19 in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuw bevestigde besmettingen vastgesteld sinds maandagmiddag. Dat blijkt uit cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 blijft sinds zondag staan op 351 in de provincie. Het aantal besmettingen is waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

In totaal zijn vijftien mensen uit de provincie aan het virus overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is eveneens gelijk gebleven, meldde het RIVM eerder.

Landelijk

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5510. Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 54 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal gemelde sterfgevallen ligt op dinsdag meestal wat hoger dan op andere dagen. Dat komt doordat GGD’en de overlijdens tijdens het weekeinde vaak op maandag doorgeven. Het wil niet zeggen dat deze 54 mensen allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 35 naar 11.378. Het aantal opnames ligt nu al bijna een maand lang onder de 100 patiënten per dag. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 42.984. Dat zijn er 196 meer dan op maandag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Lees ookRIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 blijft zelfde in gemeente Groningen’

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 12 mei 2020

  • Positief geteste personen: 42.984 (+196);
  • Ziekenhuisopnames: 11.378 (+35);
  • Overleden personen: 5.510 (+54).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden