GGD: ‘Geen nieuwe besmettingen met COVID-19 in provincie Groningen’

Foto: Publiek Domein

Sinds woensdagmiddag zijn er volgens de GGD geen nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen donderdagmiddag. Ook het aantal sterfgevallen is hetzelfde gebleven.

Sinds woensdag zijn 347 mensen positief getest op het coronavirus. In totaal zijn vijftien mensen uit de provincie aan het virus overleden. De verspreiding van het virus lijkt zich volgens de GGD te stabiliseren in de provincie. Het is echter volgens de GGD nie uit te sluiten dat in de komende weken toch nieuwe besmettingen vastgesteld worden.

Ook het RIVM meldde eerder donderdagmiddag dat het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen gelijk is gebleven.

Landelijk overleden in het afgelopen etmaal 84 mensen aan het coronavirus. In totaal zijn 5.288 mensen aan COVID-19 overleden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten is toegenomen met 39 naar 11.192 mensen. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 41.774. Dat zijn er 455 meer dan op woensdag. De helft van alle patiënten is 60 jaar of ouder.

De maatregelen van de overheid tegen het coronavirus werken, concludeert het RIVM.

Intensive cares

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gezakt tot onder de 600. Op dit moment liggen nog 584 patiënten op de intensive cares. Dat zijn er 42 minder dan woensdag, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het centrum verwachtte aan het einde van deze week uit te komen op 500 coronapatiënten op de ic’s, maar denkt nu dit aantal niet te halen. “Maar we gaan onveranderd die kant uit.”

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 7 mei 2020

Positief geteste personen: 41.774 (+455);
Ziekenhuisopnames: 11.192 (+39);
Overleden personen: 5.288 (+84).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden