GGD Groningen: Eén nieuw sterfgeval en één nieuwe besmetting met COVID-19 in provincie

Foto: Publiek Domein

Sinds het begin van de epidemie zijn op dit moment 347 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Dat meldt GGD Groningen woensdagmiddag.

Dit is één patiënt meer dan dinsdag. Daarnaast zijn 15 mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19. Ook dit is één persoon meer dan woensdag.

Van deze 347 personen met bewezen COVID-19 zijn 185 personen werkzaam in de zorg. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het aantal vastgestelde besmettingen is volgens de GGD al enige tijd vrijwel onveranderd, op grond daarvan stelt de GGD dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren. Het is echter niet uit te sluiten dat de komende dagen/weken nog nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld.

Testen van zorgmedewerkers

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen zes weken in totaal inmiddels 1.592 zorgmedewerkers van buiten de ziekenhuizen getest, waarvan 95 positief. Afgelopen week zijn in totaal 168 personen getest op de testlocatie waarvan er 4 positief zijn bevonden (2,4%). Ook hier lijkt het besmettingspercentage volgens de GGD af te nemen ten opzichte van de voorgaande weken.

De RIVM meldde eerder woensdagmiddag dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen gelijk is gebleven met dinsdag.

Patiënten op intensive care

Woensdag zijn 27 patiënten met COVID-19 opgenomen op de intensive care, dit waren maandag nog 32. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN)woensdag. Ook is er sprake van een daling op de ‘speciale verpleegafdeling’. Momenteel liggen 34 patiënten op deze afdeling, dit waren maandag nog 37.

Actuele cijfers COVID-19 van woensdag 6 mei 2020

Positief geteste personen: 41.319 (+232);
Ziekenhuisopnames: 11.153 (+27);
Overleden personen: 5.204 (+36).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden