GGD Groningen: Eén nieuw bevestigde patiënten met COVID-19 in Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe bevestigde besmetting met bewezen COVID-19 gemeld. Dat meldt GGD Groningen maandagmiddag.

Hiermee komt het totaal sinds het begin van de epidemie op 345 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus is 14. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het RIVM meldde eerder maandagmiddag dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel is. Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten.

Daling IC-patiënten

Het aantal patiënten met COVID-19 dat opgenomen is op de intensive cares van noordelijke ziekenhuizen staat maandag 4 mei op 32 patiënten. Dit is gelijk aan de update van vrijdag 1 mei. Ook liggen 37 patiënten op een ‘speciale’ verpleegafdeling. Op vrijdag waren dat nog 49 patiënten. De bezettingscijfers van ziekenhuisbedden door het ROAZ worden sinds 24 april niet meer dagelijks gepubliceerd.

Landelijk liggen op de intensivecareafdelingen nog 683 Nederlanders met het coronavirus. Dat zijn er 5 minder dan op zondag. Het is een lichte daling, maar die past binnen de verwachtingen, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 655 in Nederland. Verder verblijven 28 Nederlandse patiënten op intensivecareafdelingen in Duitsland, evenveel als op zondag.

Op de intensive cares liggen 377 mensen met andere aandoeningen. Onder normale omstandigheden zijn dat er 800 tot 900 mensen.

In totaal worden iets meer duizend mensen op de intensive cares in Nederland behandeld. Bijna alle regio’s hebben nu minder dan 100 procent van hun maximale normale capaciteit, aldus Kuipers. Dat betekent volgens hem dat de ziekenhuizen ruimte hebben wanneer het aantal patiënten weer stijgt.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 26 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dat zijn er 43 minder dan zondag. Dat is het laagste aantal in de afgelopen weken. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5082.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 42 naar 11.037. Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 199 patiënten. Daarmee komt het totaal op 40.770 positief geteste patiënten.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 4 mei 2020

  • Positief geteste personen: 40.770 (+199);
  • Ziekenhuisopnames: 11.037 (+42);
  • Overleden personen: 5.082 (+26).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden