GGD Groningen: Geen nieuwe bevestigde patiënten met COVID-19 in Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn vrijdag geen nieuwe bevestigde besmettingen met COVID-19 gemeld. Dat meldt GGD Groningen vrijdagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie blijft het totaal staan op 340 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. Dit is inclusief het totaal van 14 overledenen uit de provincie Groningen.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. Het kabinetsadvies om zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft onveranderd van kracht.

Daling IC-patiënten

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care van een van de Groningse ziekenhuizen ligt, is sinds donderdag met twee patiënten gedaald naar 32. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN). Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg van 46 naar 49. De bezettingscijfers van ziekenhuisbedden door het ROAZ worden sinds 24 april niet meer dagelijks gepubliceerd.

Het RIVM meldde eerder vrijdagmiddag dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 gelijk is gebleven in vergelijking tot donderdag. Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 98 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 4.893 overledenen. Ook zijn er 85 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 10.854. Tot nu toe zijn er 39.791 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dit is een toename van 475 patiënten ten opzichte van donderdag.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 1 mei 2020

  • Positief geteste personen: 39.791 (+475);
  • Ziekenhuisopnames: 10.854 (+85);
  • Overleden personen: 4.893 (+98).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden