GGD Groningen: Corona-ontwikkelingen in Groningen

Foto: De Redactie

Het aantal vastgestelde besmettingen is al enkele dagen onveranderd. Op grond daarvan stelt de GGD dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren.

Dat meldde GGD Groningen maandagavond in een persbericht.

Besmettingen en overlijden

Momenteel zijn er volgens de GGD sinds het begin van de epidemie, 333 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. In totaal zijn 14 mensen uit de provincie Groningen overleden aan het coronavirus. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Van de 333 personen met het coronavirus zijn 178 in de zorg werkzaam.

Het is volgens GGD Groningen niet uit te sluiten, dat de komende dagen en weken nog nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld. Én daarom blijft grote waakzaamheid geboden.

Testen van zorgmedewerkers

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen zes weken in totaal inmiddels 1.424 zorgmedewerkers van buiten de ziekenhuizen getest, waarvan 91 positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.

Afgelopen week zijn in totaal 188 personen getest op de testlocatie waarvan er 5 positief zijn bevonden (2,7%). Ook hier is sprake van het afnemen van het besmettingspercentage ten opzichte van de voorgaande weken.

Overigens heeft het UMCG inmiddels bijna 2.500 medewerkers getest, waarmee het aantal geteste zorgmedewerkers in de UMCG-teststraat totaal inmiddels rond de 4.000 zorgmedewerkers voor onze provincie bedraagt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden