GGD Groningen: Één nieuw sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is een persoon overleden aan het coronavirus op Koningsdag. Dat heeft de GGD Groningen maandagmiddag laten weten.
Met het nieuwe sterfgeval komt het totaal aantal overledenen op veertien.

Er zijn volgens de GGD geen nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus gemeld. Hiermee blijft het totaal sinds het begin van de epidemie op 333 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen.

Opnieuw is het aantal ziekenhuisopnames volgens de RIVM gelijk gebleven in de gemeente Groningen. In absolute aantallen zijn dit zeventien personen.

Het aantal coronapatiënten op Groningse intensive care-afdelingen is gedaald naar 36 op maandag. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Ook is het aantal patiënten op de Groningse verpleegafdelingen gedaald naar 46 coronapatiënten.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn 43 mensen overleden als gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn 4.518 overleden aan het coronavirus. Ook zijn volgens het RIVM 65 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het aantal positief geteste personen op het coronavirus steeg met 400 tot 38.245.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Actuele coronacijfers van maandag 27 april 2020

  • Positief geteste personen: 38.245 (+400);
  • Ziekenhuisopnames: 10.521 (+65);
  • Overleden personen: 4.518 (+43).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden