GGD Groningen: Opnieuw geen nieuwe bevestigde coronabesmettingen in de provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

Ook zondag zijn er net als zaterdag geen nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat meldt GGD Groningen zondagmiddag.

Daarmee blijft het totaal sinds het begin van de epidemie op 333 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. In de provincie Groningen zijn 13 personen overleden aan het door het coronavirus.

Het testen op het coronavirus blijft volgens de GGD doorgaan, maar de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe is op zon- en feestdagen gesloten.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Ook het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in een ziekenhuis in de gemeente Groningen blijft stabiel en bleef gelijk aan het aantal op zaterdag. Dat meldde het RIVM eerder zondagmiddag.

Landelijk

Het aantal coronapatiënten dat landelijk op de intensive care verblijft, bedraagt nu 934. Dat zijn er 25 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag zakte het aantal patiënten op de ic voor het eerst sinds lange tijd tot onder de 1000. In Groningen lagen vrijdag nog 40 patiënten op de intensive cares van de noordelijke ziekenhuizen. Ook lagen 49 patiënten op een ‘speciale’ verpleegafdeling, meldde het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord Nederland.

Actuele coronacijfers voor zondag 26 april 2020

  • Positief geteste personen: 37.845 (+655);
  • Ziekenhuisopnames: 10.456 (+75);
  • Overleden personen: 4.475 (+66).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden