GGD Groningen: Twee nieuwe sterfgevallen en twee nieuwe coronabesmettingen

Foto: Publiek Domein

Sinds dinsdagmiddag zijn er twee nieuwe sterfgevallen. Dat meldt GGD Groningen woensdagmiddag.

Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus komt hiermee op twaalf. Ook zijn er twee nieuwe bevestigde besmettingen. Dat brengt het totaal sinds het begin van de epidemie op 318 personen met het coronavirus in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest

De RIVM meldde eerder woensdagmiddag dat het aantal ziekenhuisopnames opnieuw stabiel is gebleven in de gemeente Groningen. Nog steeds zijn ongeveer zestien patiënten opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmetting.

Landelijk

Landelijk is het officiële dodental door het coronavirus gestegen tot 4054 en het aantal ziekenhuisopnames steeg tot boven de 10.000. Sinds het begin van de uitbraak, bijna twee maanden geleden, zijn 10.021 mensen opgenomen.

Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen is gestegen naar 34.842. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien zijn de cijfers niet helemaal actueel, omdat ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames blijft volgens het RIVM dalen.

Coronacijfers van woensdag 22 april 2020

  • Positief geteste personen: 34.842 (+708);
  • Ziekenhuisopname: 10.021 (+124);
  • Overleden personen: 4.054 (+138).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden