GGD Groningen: Zes nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds maandagmiddag zes nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt GGD Groningen dinsdagmiddag.

Dat brengt het totaal sinds het begin van de epidemie op 316 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus is tien.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Ziekenhuisopnames en patiënten op intensive cares

In de noordelijke ziekenhuizen lagen woensdagochtend om 10.00 uur 199 patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN).

Op de intensive cares in noordelijke ziekenhuizen liggen 44 patiënten met het coronavirus en 67 patiënten op een ‘speciale’ verpleegafdeling. Maandag lagen 45 patiënten op de intensive care en 58 patiënten op de verpleegafdeling.

Het aantal ziekenhuisopnames bleef stabiel, meldde de RIVM dinsdagmiddag. Sinds vorige week zondag staat het aantal patiënten, dat opgenomen is in het ziekenhuis op ongeveer 16 personen.

Dinsdag zijn er volgens het RIVM landelijk 165 personen als overleden gemeld. Daarmee komt het totaal aantal overledenen uit op 3.916. Ook zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het totaal aantal bevestigde patiënten met coronavirus gemeld aan het RIVM is dinsdag met 729 nieuwe besmettingen gestegen naar van 34.134.

Coronacijfers van maandag 20 april

  • Positief geteste personen: 33.405 (+750);
  • Ziekenhuisopnames: 9.779 (+75);
  • Overleden personen: 3.751 (+67).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden