GGD Groningen: Vier nieuw bevestigde coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds zondag vier nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in de provincie Groningen. Dat meldt de GGD Groningen maandagmiddag.

Op dit moment zijn er volgens de GGD 310 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Van deze 310 personen zijn er 168 in de zorg werkzaam.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er nu tien mensen uit de provincie Groningen overleden aan het coronavirus.

Testen van zorgmedewerkers

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen weken in totaal inmiddels 1.244 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) getest. Daarvan zijn 86 zorgmedewerkers positief getest.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.

Afgelopen week zijn in totaal 190 personen getest op de testlocatie waarvan er 4 positief zijn bevonden (2.1 %).

De RIVM meldde eerder maandagmiddag dat er op maandag landelijk 750 positief geteste personen bij zijn gekomen. In totaal zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Daarnaast zijn er sinds zondag 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Ook zijn 67 personen overleden gemeld door het coronavirus. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Intensive care

Vandaag om 10.00 uur waren 193 patiënten opgenomen in de noordelijke ziekenhuizen. In totaal 76 patiënten liggen op de intensive care en 117 COVID-19 patiënten op een speciale verpleegafdeling. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop.  In Groningen liggen 45 patiënten op de intensive care en 58 patiënten op de verpleegafdeling.
Zondag lagen 47 patiënten op de intensive care en 60 personen op een speciale verpleegafdeling. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) maandagmiddag.
Dit is opnieuw een daling sinds zondag

Coronacijfers van maandag 20 april

  • Positief geteste personen: 33.405 (+750);
  • Ziekenhuisopnames: 9.779 (+75);
  • Overleden personen: 3.751 (+67).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden