GGD Groningen: “Twee nieuwe bevestigde coronabesmettingen in provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe bevestigde besmettingen sinds zaterdagmiddag. Dat meldt GGD Groningen zondagmiddag.

Met de twee nieuwe besmettingen komt het totaal aantal besmettingen op 306 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. Dat is inclusief het aantal overledenen.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus blijft staan op tien personen.

Daling ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen liggen nog 107 patiënten met een aangetoonde coronabesmetting of een verdenking daarop in het ziekenhuis. Hiervan liggen 47 patiënten op de intensive care en 60 personen op een speciale verpleegafdeling. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) zondagavond.

Dat is opnieuw een daling ten opzichte van zaterdag. Toen lagen 50 patiënten op de intensive care en 63 patiënten op een speciale verpleegafdeling.

In de drie noordelijke ziekenhuizen waren zondagochtend om 10.00 uur 198 coronapatiënten opgenomen. Dat zijn in totaal tien patiënten minder dan zaterdag.

Eerder op zondagmiddag meldde het RIVM dat het aantal Nederlanders, die overleden zijn aan het coronavirus met 83 nieuwe meldingen gestegen is naar 3684. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger, aangezien de registratie beperkingen kent en een of meerdere dagen achterloopt. Bovendien ontbreken in de statistieken mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 110. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er 9704 opgenomen in het ziekenhuis. Hierin is de afgelopen dagen een dalende lijn te zien.

De teller van het aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 32.655, een toename van 1066. Ook hiervoor geldt dat het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, hoger ligt. Niet iedereen wordt getest.

Coronacijfers van zondag

  • Positief geteste personen: 32.655 (+1.066);
  • Ziekenhuisopnames: 9.704 (+110);
  • Overleden personen: 3.684 (+83).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden