GGD Groningen: Vijf nieuwe bevestigde coronabesmettingen in de provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdagmiddag vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt GGD Groningen zaterdagmiddag.

Met de vijf nieuwe besmettingen komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen op 304 personen te staan, inclusief het aantal overledenen. Het totaal aantal overleden personen in de provincie Groningen blijft staan op tien personen.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Eerder op zaterdagmiddag liet het RIVM weten dat landelijk het aantal mensen dat opgenomen moest worden in een ziekenhuis is gestegen met 129. In totaal zijn er nu 9.594 mensen opgenomen, of opgenomen geweest, in een ziekenhuis.

Ook zijn landelijk het afgelopen etmaal 142 personen omen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 3.601. Niet alle patiënten zijn afgelopen 24 uur overleden.

Daling aantal coronapatiënten op intensive care

In de noordelijke ziekenhuizen waren zaterdagochtend om 10.00 uur 208 coronapatiënten opgenomen. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) zaterdagmiddag.
In de provincie Groningen liggen 50 patiënten op de intensive care en 63 patiënten op een speciale verpleegafdeling. Dat is een daling van veertien patiënten in vergelijking met vrijdag. 
Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care is gedaald met 34 patiënten. Het zijn er nu nog 1201, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Donderdag stond de teller nog op 1258.
Van de 1201 patiënten liggen er 1149 in Nederlandse ziekenhuizen en 52 in Duitsland. Slechts vier mensen hoefden te worden verplaatst naar andere regio’s.
Op de intensive care liggen nu 356 mensen met andere klachten dan corona. Dat is nog steeds laag. Normaal gesproken zijn dat er ongeveer 800. Het LCPS wil dat alle regio’s gelijkmatig de coronazorg terugschroeven en de reguliere zorg hervatten, zodat binnen Nederland geen verschillen ontstaan.

Coronacijfers van zaterdag

  • Positief geteste personen: 31.589 (+1.140);
  • Ziekenhuisopnames: 9.594 (+129);
  • Overleden personen: 3.601 (+142).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden