GGD Groningen: Negende sterfgeval en zeven nieuwe besmettingen in Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is opnieuw één persoon overleden door het coronavirus. Dat meldt GGD Groningen woensdagmiddag.

Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus is met het nieuwe sterfgeval nu negen personen.

Ook zijn er zeven nieuwe bevestigde besmettingen. Het totaal aantal bevestigde besmettingen komt daarmee op 293 patiënten in de provincie Groningen. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Daling aantal coronapatiënten op intensive care

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is verder gedaald naar 1279. Dat zijn er 24 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de coronapatiënten liggen 1224 in Nederland en 55 in Duitsland.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van een “vrij stabiele daling” en hoopt dat het aantal mensen op de ic’s sneller kan dalen. Over zes tot acht weken komt Nederland dan uit op een “normale” bezetting.

Het RIVM meldde eerder woensdagmiddag dat landelijk 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld en 189 overledenen. Het totaal aantal overledenen is nu 3.134.

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De werkelijke aantallen liggen hoger omdat niet iedereen getest wordt.

Coronacijfers van woensdag

  • Positief geteste personen: 28.153 (+734);
  • Ziekenhuisopnames: 9.127 (+188);
  • Overleden personen: 3.134 (+189).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden