Corona-update Groningen: Daling aantal patiënten op intensive care

Foto: Publiek Domein

Het aantal patiënten, die opgenomen zijn op de intensive care daalt. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) dinsdagmiddag.

In totaal 213 coronapatiënten zijn opgenomen in de ziekenhuizen in de regio Noord-Nederland. In de provincie Groningen lagen om 10.00 uur dinsdagochtend 48 patiënten op de intensive care en 66 patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop op een speciale verpleegafdeling.

Op paasmaandag lagen nog 53 patiënten op de intensive care en 61 patiënten op de verpleegafdeling. Dat is een afname van vijf patiënten.

Besmettingen en overlijden

Daarnaast zijn twee positief geteste patiënten met het coronavirus bevestigd dinsdag. In totaal zijn er 286 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, meldt GGD Groningen. Dat zijn er 2 meer dan gisteren. Van deze 286 personen werken er 165 in de zorg.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er nu acht mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19.

De provincie Groningen blijft volgens de GGD met deze cijfers – in positieve zin – op flinke afstand van het landelijk gemiddelde.

Testen van zorgmedewerkers

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen drie weken in totaal inmiddels 1.054 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) getest, waarvan 82 positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.

Afgelopen week zijn in totaal 386 personen getest op de testlocatie waarvan er 42 positief zijn bevonden (10,9 procent). Tijdens de Paasdagen was de testlocatie gesloten.

Landelijk is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald met 35 naar 1303. Op maandag waren het er 1338. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag bekend.

Het RIVM meldde eerder deze dag dat het aantal ziekenhuisopnames gelijk is gebleven met zestien patiënten.

Landelijk zijn er 210 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het (RIVM) heeft 122 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’en. Het coronavirus heeft nu minimaal 2945 Nederlanders het leven gekost.

De registratie ligt steevast een of meerdere dagen achter. Dat effect is doorgaans sterker na het weekend. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken bovendien in de statistieken.

In total zijn er 27.419 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Coronacijfers van dinsdag

  • Positief geteste personen: 27.419 (+868)
  • Ziekenhuisopnames: 8.939 (+210)
  • Overleden personen: 2.945 (+122)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden