GGD Groningen: Opnieuw één sterfgeval in Groningen

Foto: Publiek Domein

Op tweede Paasdag is opnieuw één patiënt overleden door het coronavirus. Dat meldt GGD Groningen.

Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus is nu acht.

Ook is er één nieuwe bevestigde besmetting. Het totaal aantal bevestigde besmettingen komt daarmee op 284 personen in de provincie Groningen. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Daling patiënten op intensive care

Het aantal ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten in de drie noordelijke provincies is gedaald met zeven naar 218 in vergelijking tot Paaszondag. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (het ROAZ) maandagavond.

Maandagochtend om 10.00 uur lagen 53 coronapatiënten op Intensive-Care afdelingen in Groningen, dit waren zondag nog 58 patiënten. Op de ‘speciale’ verpleegafdeling 61 patiënten behandeld. Daarmee werden in totaal 114 patiënten verpleegd. Op zaterdag werden nog 126 patiënten behandeld.

Volgens het ROAZ is er op dit moment voldoende capaciteit op de afdelingen in de noordelijke ziekenhuizen beschikbaar.

Ook landelijke daling aantal coronapatiënten op intensive care

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 20 gedaald naar 1338. Zondag waren het er 1358. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag bekend.

Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 1283 in Nederland. Dat zijn er 19 minder dan zondag. 55 patiënten liggen in Duitsland, een minder dan zondag. De afgelopen 24 uur zijn er elf verplaatsingen geweest tussen de regio’s, waarvan zeven naar een ic.

“Het beeld van een geleidelijke daling lijkt stabiel. Dat is hoopgevend”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. “Er zijn vandaag twee patiënten teruggeplaatst uit Duitsland. We krijgen meer verzoeken om terugplaatsingen, ook binnen Nederland. Meestal betreft het regio’s die nog altijd overbelast zijn. Daarom kunnen we aan die verzoeken nog niet zo vaak gehoor geven. Wanneer de bezetting van ic-bedden verder afneemt, kunnen we proberen die verzoeken te honoreren.”

Het aantal coronapatiënten die opgenomen zijn in ziekenhuizen uit de gemeente Groningen is volgens het RIVM gelijk gebleven.

Landelijk zijn deze tweede Paasdag 147 patiënten vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Totaal hebben er nu 8.729 patiënten in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen.

Landelijk zijn 86 mensen overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overledenen is 2.823.

De patiënten zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden in de statistieken wordt meegenomen. In het weekend is de vertraging vaak nog wat groter dan doordeweeks.

Totaal zijn er volgens de RIVM 26.551 patiënten, die positief getest zijn op het coronavirus.

Coronacijfers Tweede Paasdag

  • Positief geteste personen: 26.551 (+964);
  • Ziekenhuisopnames: 8.729 (+147);
  • Overleden personen: 2.823 (+86).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden