Herstelruimtes geopend voor personeel corona-afdelingen in Martini Ziekenhuis

Foto: Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis zijn afgelopen week speciale ‘herstelruimtes’ ingericht op de afdelingen waar coronapatiënten liggen waar personeel
hun korte pauze maximaal kunnen benutten.

Medewerkers van het Facilitair Bedrijf en P&O heeft in samenwerking met de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis deze actie genomen voor hun collega’s, omdat ‘de coronacrisis veel stress, onzekerheid en een zware werklast met zich meebrengt’.

Deze week zijn de eerste ruimtes opgeleverd, onder meer op de IC, de Spoedeisende Hulp en de tijdelijk ingerichte IC. Daarnaast komt er een ruimte waar alle collega’s in het ziekenhuis gebruik van kunnen maken. Een mooi initiatief van collega’s, voor collega’s, meldt het Martini Ziekenhuis.

“Onze collega’s hebben maar vijf minuten pauze, dus die tijd wil je maximaal benutten,” vertelt Lia van der Meij, projectleider van de herstelruimtes. “Daarom hebben we de inrichting aan laten sluiten bij de wensen van de medewerkers. Deze bestaat uit relaxstoelen, massagestoelen en een machine om ijsdrankjes – ‘slush’ – mee te maken”.

Het werken in isolatiekleding is te vergelijken met topsport. “De pakken zijn erg warm waardoor je veel zweet, maar omdat je lijf het zweet niet kan verdampen koelt je lichaam niet af. Slush drinken is de beste manier om van binnenuit de lichaamstemperatuur laag te houden”, aldus Lia van der Meij.

Mooie samenwerking

De totstandkoming van de herstelruimtes was volgens Jos Nijhof, stafdirecteur Facilitair Bedrijf en opdrachtgever van de herstelruimtes een mooie samenwerking tussen collega’s die nu voornamelijk op afstand moeten werken. “Het is een absolute topprestatie. De nieuwe faciliteiten zijn in korte tijd gerealiseerd met maximale inzet, ondernemerschap en deskundigheid. Van onze collega’s en van de verschillende leveranciers.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden