RIVM: Provincie Groningen minst aantal besmettingen

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen is met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen met het coronavirus, 1,1 procent van het totaal aantal besmettingen. Dat meldt Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

Regionale verschillen

Er zijn volgens het RIVM grote regionale verschillen. Op de voet volgen de provincies Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%). In Nederland zijn tot nu tot 20.549 bevestigde besmettingen gemeld. De meeste mensen die positief zijn getest op het nieuwe Coronavirus wonen in de provincie Noord-Brabant (4.799 bevestigde besmettingen).

Deze verschillen zijn te verklaren doordat de verspreiding van het nieuwe coronavirus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.

Het aantal ziekenhuisopnames in de provincie Groningen blijft staan op 6,0 per 100.000 inwoners. In absolute aantallen zijn dat veertien patiënten. Dit is hetzelfde als dinsdag.

Woensdag zijn er 308 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2248. Het RIVM heeft de afgelopen dag 147 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’en in het land. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Testen

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening.

Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden