GGD Groningen: Ontwikkeling corona-virus in Groningen

Foto: Publiek Domein

Op maandag 6 april waren er 207 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. Dat zijn er 52 meer dan een week geleden. Dat meldde GGD Groningen maandagavond.

Van deze 207 personen zijn er 110 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er nu 5 mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19.

Testen van zorgmedewerkers

Het testen van zorgmedewerkers met klachten geeft een redelijke afspiegeling van het aantal COVID-19 besmettingen in de regio. In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen drie weken inmiddels 660 zorgmedewerkers, buiten de ziekenhuizen getest, waarvan ruim 6 procent positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.

In de provincie Groningen worden, (net als sinds vandaag in heel Nederland) zorgmedewerkers getest die tenminste 24 uur klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19. Daarnaast worden zieke mensen bij een ziekenhuisopname getest en wordt er op specifieke indicatie in woonzorginstellingen en in de thuissituatie getest. Niet iedereen met klachten wordt getest.

De provincie Groningen blijft volgens de GGD met deze cijfers – in positieve zin – op flinke afstand van het landelijk gemiddelde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden