GGD Groningen: zeven nieuw bevestigde besmettingen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn zondag zeven nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt GGD Groningen zondagmiddag.

Het totaal aantal bevestigde patiënten met het coronavirus staat inclusief de zeven vastgestelde besmettingen op 206 patiënten. Het aantal werkelijke besmettingen ligt volgens de GGD waarschijnlijk hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het aantal mensen dat aan het coronavirus is overleden in de provincie blijft staan op vijf.

Start GGD’en met testen zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen

De 25 GGD’en beginnen maandag met het testen van zorgmedewerkers die buiten de ziekenhuizen werken met patiënten en corona-verschijnselen hebben. De gezondheidsdiensten hebben hiervoor speciale testfaciliteiten ingericht.

Enkele GGD’en hebben corona-teststraten gemaakt, waarbij de betrokkenen de auto niet uit hoeven. De mensen die de testen afnemen, hebben beschermingsmiddelen aan.

Degenen die zich kunnen laten testen zijn bijvoorbeeld verloskundigen en mensen die in de jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg, gehandicapten- en ouderenzorg werken. Ze moeten al zeker 24 uur klachten hebben die mogelijk duiden op het nieuwe coronavirus.

Ze kunnen zich via hun huisarts, bedrijfs- of instellingsarts laten doorsturen voor een check met een keel- of neusuitstrijkje. Vooralsnog gaan de GGD’en komende dagen uit van maximaal honderd testen per dag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden