Doktersdienst Groningen opent ‘speciale’ coronapost in Martini Ziekenhuis

Foto: Jan Buurma

Doktersdienst Groningen is sinds vrijdagmiddag 17.00 uur gestart met een speciale coronapost in Groningen voor patiënten met verdachte symptomen in het Martini Ziekenhuis. De post is bedoeld voor patiënten uit de hele provincie die niet ernstig ziek zijn, maar wel verdachte symptomen hebben.

De Dokterdienst verwijst na telefonische beoordeling corona-verdachte patiënten door naar deze speciale post.

Voordelen

Het scheiden van patiëntstromen heeft behalve het beperken van besmettingsgevaar nog een aantal voordelen. Een bezoek van een visitearts, een spoedarts aan huis, is tijdrovend en levert een grote werkdruk op voor de dienstdoende huisartsen. Door het zien van deze patiënten op de coronapost kunnen zorgverleners efficiënter gebruik maken van beschermingsmiddelen. Ook zorgt het scheiden van de patiëntenstromen voor minder bezorgdheid onder patiënten en zorgpersoneel.

De coronapost is doordeweeks geopend tussen 17.00 uur en 23.00 uur en in het weekend tussen 8.00 uur en 23.00 uur.

De werkwijze van de huisartsenspoedsposten van Doktersdienst Groningen blijft ongewijzigd. Patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben, bellen eerst met 0900-9229. Ook in deze tijd vraagt de huisartsenpost om altijd eerste te bellen en niet zomaar naar een huisartsenpost te komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden