GGD Groningen: Negen nieuwe bevestigde besmettingen en één nieuw sterfgeval

Foto: Publiek Domein

Volgens de GGD Groningen is er sinds donderdagmiddag één persoon in de provincie Groningen overleden als gevolg van het coronavirus. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op vijf in de provincie Groningen.

Ook zijn vrijdagmiddag negen nieuwe besmettingen bevestigd. Het totaal komt daarmee op 187 besmettingen. Het aantal werkelijke besmettingen en sterfgevallen ligt volgens de GGD waarschijnlijk hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Landelijk is het dodental als gevolg van het coronavirus gestegen met 148 naar 1487. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is met 502 patiënten gestegen. Totaal 15.723 mensen zijn positief getest op COVID-19.

Ziekenhuisopnames

Vandaag om 10.00 uur waren 149 COVID-19 patiënten opgenomen op een niet IC-bed, en 99 patiënten op een IC-bed in de drie noordelijke provincies. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) vrijdagmiddag.

In de provincie Groningen lagen vrijdag 60 patiënten op een IC-bed en 51 personen op een verpleegafdeling. Dat is een toename van vier personen op een IC-bed ten opzichte van donderdag en vier patiënten op een niet-IC bed.

De eerste patiënt uit Breda die op zaterdag 21 maart was opgenomen op de IC van het Martini Ziekenhuis is ook als eerste patiënt vertrokken van de IC. De patiënt gaat terug naar Breda, waar hij nog een tijdje verblijft op een verpleegafdeling in het ziekenhuis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden