Zorgmedewerkers UMCG en Martini Ziekenhuis krijgen oppashulp van collega’s en studenten

Foto: Martini Ziekenhuis

Zorgmedewerkers hebben een cruciale functie. Nu de overheid heeft besloten om over tot gaan tot tijdelijke sluiting van onderwijs en kinderopvang, hebben veel medewerkers een uitdaging om de opvang van hun kinderen de komende weken te organiseren.

Het UMCG en Martini Ziekenhuis vragen hun medewerkers om de opvang zoveel mogelijk zelf te regelen. Lukt dit niet, dan is er hulp van collega’s én studenten.

Beide ziekenhuizen hebben een intern uitzendbureau, waar collega’s die door het coronavirus juist geen of minder werk hebben, hun diensten aanbieden.

Oppassistentgroningen.nl

Daarnaast zijn studenten Geneeskunde, Verpleegkunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen met een initiatief gestart: Oppassistentgroningen.nl. Doordat hun studie is stopgezet, zitten veel studenten uit de zorg thuis. Ze willen echter wel graag een steentje kunnen bijdragen.

Via de website www.oppassistentgroningen.nl kunnen medewerkers van het UMCG en het Martini Ziekenhuis zich aanmelden en wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Meer dan honderd studenten hebben zich inmiddels al beschikbaar gesteld.

Het UMCG en Martini Ziekenhuis zijn heel blij met deze initiatieven die helpen om het werk dat absoluut door moet gaan mogelijk te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden