UMCG biedt gratis online-cursus over gezondheid na de zwangerschap

Foto: Publiek Domein

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) biedt een gratis online cursus over gezondheid na de zwangerschap aan speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, een zwangerschap plannen of recent een baby hebben gekregen. Dat gebeurt in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Het krijgen van een kind is een zeer bijzondere gebeurtenis, maar na de bevalling kan er veel gebeuren met de gezondheid van een vrouw. Vrouwen kunnnen, door deze online cursus te volgen, voorkomen dat ze na een bevalling onnodig lang met klachten blijven rondlopen, meldt het UMCG.

Cursus na de zwangerschap

De cursus start volgende week maandag 20 januari. In vier weken komen diverse gezondheidsaspecten aan bod. Elke week heeft een bepaald thema en een aantal taken. Het kost maximaal een uur om alle taken van een week te doorlopen. Iedereen kan de taken ook verspreid over de week doen; inloggen kan zo vaak als iedereen zelf wil.

Aan de orde komen tijdens de cursus bijvoorbeeld fabels en misvattingen over de gezondheid van vrouwen na de bevalling, fysieke klachten als urine- en ontlastingsincontinentie, maar ook angsten of depressie na een bevalling, het weer beginnen met bewegen en seks na de zwangerschap.

In de cursus kunnen vrouwen ervaringen delen met andere vrouwen, zodat duidelijk is dat niemand alleen staat in haar problemen of zorgen. Bovendien is de inhoud van de cursus gebaseerd op ervaringsverhalen van vrouwen en ontwikkeld met vrouwen samen. Hierdoor sluit de cursus goed aan bij de behoefte van deze doelgroep.

Ook voor verloskundigen en andere zorgprofessionals

De cursus is niet alleen voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn, maar ook voor verloskundigen en andere zorgprofessionals die met zwangere of bevallen vrouwen te maken hebben.

Kijk voor meer informatie:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden