GGD Groningen verder als zelfstandige organisatie

Foto: De Redactie

GGD Groningen is sinds 1 januari 2020 een zelfstandige organisatie. GGD Groningen was de afgelopen 100 jaar onderdeel van de gemeente Groningen.

De GGD staat nu als regionale gezondheidsdienst op eigen benen. Onlangs zijn de afspraken daarover vastgelegd tussen de gemeente Groningen en de GGD.

Het principebesluit tot verzelfstandiging van GGD Groningen werd in juli 2018 genomen door het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Publieke Gezondheid & Zorg en het college van B&W van de gemeente Groningen.

GGD Groningen werkt voor twaalf gemeenten van de provincie Groningen en legt verantwoording af aan het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Publieke Gezondheid en Zorg.

De gemeente Groningen blijft de komende jaren een aantal ondersteunende diensten aan de zelfstandige GGD leveren waaronder de ICT en facilitaire zaken. De ruim 400 medewerkers van de gemeente Groningen die voor de GGD werkten, zijn per 1 januari in dienst gekomen van GGD Groningen.

Over de GGD

GGD Groningen heeft als taak om de gezondheid van alle Groningers te bevorderen. GGD Groningen doet dat met een scala aan activiteiten, variƫrend van infectieziekte bestrijding, inzet van jeugdgezondheidszorg, toezicht op kinderdagverblijven tot advisering over een veilige en schone leefomgeving.

Voor meer informatie: www.ggdgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden