Kunstveiling voor stichting Adventure Geuko

Geuko van Lang samen met zijn vader en moeder en broertje.
Foto: ontvangen van Gert Jan van Lang

Het jongetje uit Winschoten, Geuko met een zeldzame zenuwaandoening AFM (Acute Flaccid Myelitis) gaat opnieuw naar Amerika. De familie organiseert met Onlineveilingmeester.nl een online kunstveiling waarbij de volledige opbrengst naar de stichting Adventure Geuko gaat.

Op 4-jarige leeftijd kreeg Geuko de Lang in 2016 de diagnose Acute Flaccid Myelitis (AFM). Deze aandoening is een ontsteking van het ruggenmerg, dat wordt veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Geuko is de eerste en later 1 van de 4 kinderen in Nederland die deze aandoening heeft. In Amerika is dit anders: 596 gevallen. In Amerika zijn meer hulpmiddelen en behandelingen mogelijk.

De online veiling is maandag van start gegaan. Er kan worden geboden op maar liefst 88 kunstwerken tot maandag 6 januari 20.00 uur. In de kunstveiling is een gevarieerde mix van oude technieken, modern, abstract, olie, acryl en houtskool van professionele kunstwerken en vergevorderde amateurs. Waaronder werken van Henk Helmantel, Erik Zwezerijnen, Marc C. Slootjes, Alex Sandee en Erlinde Stephanus.

Het geld dat de online veiling oplevert wordt gebruikt voor onder meer een bezoek aan het Childrens Hospital in Los Angeles, waar de beste expertise is voor zenuwtransplantatie bij AFM patiƫnten. Zij kunnen aan de hand van diverse zenuwtesten bekijken of Geuko in aanmerking komt voor een dergelijke transplantatie.

Om de reis en de testen te bekostigen is samen 49.000 euro nodig.

Bieden op de kunstwerken kan, na het maken van een inlogaccount, via www.onlineveilingmeester.nl. Ook kan een donatie gedaan worden via https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/Akm16lgIDQc/stichting-adventure-geuko

Kijk voor meer informatie: www.adventure-geuko.com

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden