Ziekenhuis Top 100: Hoe scoren de ziekenhuizen in het Noorden?

Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal.
Foto: Google Maps

In de vandaag verschenen Top 100 van het AD staan het Refaja Ziekenhuis uit Stadskanaal op de 32e plaats en het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda op de 37e plaats in de categorie Algemeen- of streekziekenhuis. Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen staat op plek 3 in de lijst van streekziekenhuizen van de Ziekenhuis Top 100 van het AD.

Het Martini Ziekenhuis staat op plek 21 van 26 topklinische ziekenhuizen. Het UMCG staat niet in deze lijst, omdat de academische ziekenhuizen niet te vergelijken zijn met andere ziekenhuizen.

De Ziekenhuis Top 100 kent dit jaar kent twee winnaars, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

De Top 100, een initiatief van het AD, maakt sinds vorig jaar onderscheid tussen algemene of streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg.

Het is de zestiende editie van de Ziekenhuis Top 100, die jaarlijks inzicht geeft in de kwaliteit van de zorg in Nederlandse ziekenhuizen. De krant toets ziekenhuizen in heel Nederland door openbare cijfers. Een ziekenhuis scoort punten op 33 geselecteerde criteria, zoals onder andere de kwaliteit van de zorg en verpleging, operaties, medicaties en de omgang met patiƫnten.

Bekijk hier de complete lijst van ziekenhuizen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden