Komst nieuwste MRI- en CT-scanners in Martini Ziekenhuis deze week

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Eg T2g

Het Martini Ziekenhuis krijgt deze week haar nieuwe MRI-scanner en CT-scanner geleverd. Dit betekent een flinke vergroting van de capaciteit en dus een kortere wachttijd voor onze patiënten.

Na installatie en testen zijn de MRI-scanner en CT-scanner vanaf medio oktober 2019 in gebruik. Met de komst van de nieuwe CT – en MRI-scanner beschikt het Martini Ziekenhuis over drie exemplaren van elk apparaat.

De nieuwe MRI-scanner is voorzien van de nieuwste software. Met dit apparaat is het mogelijk om zeer gedetailleerde beelden van het menselijk lichaam te maken. Dat helpt de arts om beter en sneller de juiste diagnose te kunnen stellen.

Groei vraagt om uitbreiding

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: ‘De vraag naar goede diagnostiek in het Martini Ziekenhuis groeide de afgelopen jaren. We ontvangen nu per jaar bijna 200.000 patiënten op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder groeit. De druk op onze bestaande onderzoeksapparatuur neemt daardoor toe. We kiezen dan ook heel bewust voor deze uitbreiding.’

De afgelopen periode werden er in ook in de weekenden en in de avonduren geplande MRI-scans gemaakt om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. De avondopenstellingen blijven bestaan. Patiënten kunnen dus ook na werktijd terecht voor een onderzoek.

Gedetailleerd onderzoek

De nieuwe MRI-scanner leent zich met name voor gedetailleerd onderzoek van de hersenen en ruggenmerg, de wervelkolom, skelet en gewrichten, borsten en lever. Maar ook steeds meer voor andere organen in de buik, de prostaat, het hart en voor bredere oncologische doeleinden.

Radioloog Dennis Rouw: ‘De nieuwe MRI- en CT-scanners maken het mogelijk om meer complexe diagnostiek te leveren. Dit is bepalend voor het behandeltraject dat daar op volgt.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden