Van kikkervis naar kikkerkunst in UMCG

Foto: © Erika Buchanan

Om medewerkers van het UMCG te stimuleren de trap te nemen in plaats van de lift, hebben 26 Minerva-studenten van de opleiding Vormgeving de trappenhuizen in verschillende gebouwen verfraaid met muurschilderingen.

Kikker als symbool

De schildering in het trappenhuis in het hoofdgebouw van het UMCG, achter de fontein, symboliseert de ontwikkeling van de kikker: van kikkervisjes op de begane grond naar een volgroeide kikker op de vierde etage.

In de schildering in het gebouw De Brug staat een persoon centraal. Naarmate de persoon stijgt, ontwikkelt hij zich en wordt hij gezonder door steeds meer lichaamsdelen en organen te verzamelen.

Kunstwerken stimuleren traplopen

Marian Joëls, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG, is als fanatiek traploper enthousiast over de kunstwerken: “Het kan zo simpel zijn om met de trap te gaan in plaats van met de lift. Leuke illustraties aan de wand zouden al helpen.”

Het project is een initiatief van het Healthy Ageing team en Kunstzaken van het UMCG in samenwerking met Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

0