Sportmedisch centrum Martini Ziekenhuis breidt uit

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Eg T2g

Het Martini Ziekenhuis neemt de volledige sportgeneeskundige zorg over van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het sportmedisch centrum UMCG sloot op 1 juni 2019 haar deuren. Ook wordt de staf uitgebreid met sportartsen en gestart met sportfysiotherapie.

Hierdoor is het Martini Ziekenhuis sinds kort het grootste ziekenhuis in Noord-Nederland waar men terecht kan voor sportgeneeskunde.

Stevige positie Martini Ziekenhuis

Het specialisme Sportgeneeskunde houdt zich bezig met bewegen. Dat kan gaan om bewegen als onderdeel van het herstel van een ziekte, het (opnieuw) beginnen met sporten of het leveren van een topsportprestatie.

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: ‘Ik ben er trots op dat het Martini Ziekenhuis zich nu nog steviger kan positioneren binnen de sportgeneeskunde in Nederland. Bewegen is belangrijk en gezond. We leveren een breed palet aan sportmedische zorg. Of je nu een recreatieve sporter bent of topsporter. Iedereen die klachten ervaart tijdens het bewegen of deskundige begeleiding nodig heeft, is bij ons welkom.’

Specialistische sportzorg in het Noorden

In het Martini Ziekenhuis werken nu zes sportartsen en twee sportfysiotherapeuten. Zij werken op twee locaties in de stad Groningen en in ziekenhuizen in de noordelijke regio.

Door de huisarts verwezen zorgvragen op het gebied van sportblessures en inspanningsgebonden klachten en de specialistische zorg voor chronisch zieken vinden plaats in het Martini Sportmedisch Centrum en Het Omnium. Sportmedische onderzoeken vinden plaats in het speciale inspanningslab van Het Omnium. In Het Omnium ligt de focus op herstellen, presteren en fit zijn, voor (top)sporters en recreatieve sporters.

Begeleiding van topsporters

De sportartsen van het Martini Ziekenhuis begeleiden ook topsporters. Zij maken onder andere deel uit van de medische staf van FC Groningen, zijn betrokken bij de topsportzorg voor Donar, Team 4Mijl, NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond.

 

Reacties

0