Prof. Ate van der Zee nieuwe bestuursvoorzitter UMCG

Prof. dr. Ate van der Zee.
Foto: © UMCG

Prof. dr. Ate van der Zee wordt per 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. Van der Zee volgt Jos Aartsen op en is momenteel de huidige vicevoorzitter.

De Raad van Toezicht is verheugd over zijn benoeming. Volgens de Raad van Toezicht zal van der Zee, samen met zijn collega’s in de Raad van Bestuur, leiding geven aan het proces van vernieuwing in het UMCG dat de kerntaken zorg, onderzoek en opleiding ten goede moet komen.

Eervol

“Ik vind deze benoeming heel eervol. Wat ik belangrijk vind voor ons werk in het UMCG is: heb compassie met de patiënt, streef naar excellentie, wees trots maar ook bescheiden en zoek verbinding met elkaar. Zo kunnen wij mooie dingen doen voor de zorg, onderzoek en opleiden in onze eigen regio en ver daar buiten,” aldus van der Zee.

Ate van der Zee is sinds 1995 als gynaecoloog-oncoloog verbonden aan het UMCG, waar hij in 2000 werd benoemd tot hoogleraar Gynaecologische Oncologie. Tot december 2012 was hij hoofd van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie en tevens hoofd van de sectie Gynaecologische Oncologie, die wereldwijd toonaangevend is op het gebied van klinisch en translationeel onderzoek in de gynaecologische oncologie.

In januari 2013 trad Ate van der Zee toe tot de Raad van Bestuur van het UMCG en werd in 2016 benoemd tot vicevoorzitter. Onder zijn leiding heeft Kwaliteit en Patiëntveiligheid hoge prioriteit gekregen in het UMCG. Daarnaast houdt van der Zee zich bezig met onder andere de Medische Vervolgopleidingen en de transitie van zorg in de Noordelijke regio, meer specifiek tussen UMCG en Ommelander Ziekenhuis. De schaarste in de zorgberoepen en het aantrekkelijk houden van met name het verpleegkundig vak hebben zijn volle aandacht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden