Martini Ziekenhuis groeit door en investeert in de toekomst

Foto: © Martini Ziekenhuis Groningen

De vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis groeide het afgelopen jaar. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag.

Dit biedt kansen, maar daarmee neemt ook de druk op de bestaande capaciteit toe, meldt Martini Ziekenhuis. Om hier op in te spelen gebruikt het Martini Ziekenhuis zijn solide financiële basis om te investeren in zorg en personeel.

Vraagt naar zorg groeit

De afgelopen drie jaar groeide de vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis met ruim 11 procent. Dat komt onder andere door het afstoten van basiszorg door het UMCG, demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing, een toename van het aantal verwijzingen naar het Martini Ziekenhuis door huisartsen in de regio en de komst van de huisartsenpost eind 2017 op het terrein van het Martini Ziekenhuis.

De groeiende vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis stelde de capaciteit, zoals het aantal beschikbare bedden, apparatuur en personeel, op de proef. Dit zorgde het afgelopen jaar in wisselende mate voor langere wacht- en doorlooptijden en hogere werkdruk voor het personeel.

Investeren in zorg en personeel

‘We willen de beste zorg leveren aan de inwoners van Groningen en omstreken. Onze goede financiële positie stelt het Martini Ziekenhuis in staat om te investeren’, zegt Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis.

In 2018 openden we 16 extra bedden in de kliniek, realiseerden we het Operatief Dag Centrum met drie extra operatiekamers, en besloten we om een derde MRi en CT-scan aan te schaffen. Het komend jaar wordt de spoedeisende hulp uitgebreid van 16 naar 24 behandelkamers. Het werven en opleiden van nieuwe medewerkers en behouden van onze huidige medewerkers heeft prioriteit.

Financiën

Het ziekenhuis kijkt terug op een jaar waarin de financiële basis verder is versterkt. De vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis groeide met 3 procent. Dit is in lijn met de afgelopen jaren en verwachtingen voor de toekomst. In 2018 groeide de omzet van het Martini Ziekenhuis naar ruim 342 miljoen euro met een financieel resultaat van ruim 7 miljoen euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden