Opening bioscoopzaal in Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Foto: De Redactie

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) opent woensdag 15 mei officeel een bioscoop.

Met de vertoning van de kinderfilm ‘Wonder Park’ woensdagmiddag om 14.00 uur wordt de bioscoop in gebruik genomen. Na de voorstelling vindt de officiële opening plaats.

Naar de bioscoop met vriendjes, vriendinnetjes of met de familie. Een fijn uitje, maar niet altijd mogelijk voor zieke kinderen. Het Beatrix Kinderziekenhuis wilde speciaal voor kinderen die niet naar de bioscoop kunnen een bioscoopzaal in het ziekenhuis realiseren.

Dit is lukt dankzij de inspanningen van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en partner Pathé.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is ontzettend blij met het tot stand komen van de bioscoop in het ziekenhuis. Voor een normale ontwikkeling van kinderen is uitgaan en contact met leeftijdsgenoten van groot belang, meldt het UMCG.

Bioscoopzaal in ziekenhuis

De bioscoopzaal heeft een groot filmdoek, bioscoop verlichting en comfortabele pluchestoelen. De zaal is speciaal ingericht om toegankelijk te zijn voor vrijwel alle patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo kunnen kinderen ook met bed en al de bioscoopzaal in en zijn er liefst 33 zitplaatsen aanwezig.

Meerdere keren per jaar zullen de allernieuwste films tonen getoond worden. Vrijwilligers staan dan klaar om de kinderen, vrienden en familieleden naar hun plaats te begeleiden en de film te starten.

Acties

De realisatie van de bioscoop werd mogelijk dankzij meerdere acties waaronder ‘Fietsen voor het zieke kind’ , tal van donateurs, sponsoren en een speciale benefietavond in Pathé Groningen waarvan de gehele opbrengst naar dit project ging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden