Bouw nieuwe woontorens voor ouderen feestelijk gestart

De bouw van drie nieuwe woontorens voor ouderen op het terrein van ZINN locatie De Dilgt in Haren en één op het terrein van ZINN locatie De Burcht in Hoogezand is woensdag feestelijk gestart.

Op woensdagmiddag 8 mei sloeg architect Gerard Schijf de eerste paal geslagen van de drie nieuwe woontorens in Haren. Twee uur daarvoor sloeg Jan Jakob Boersma, wethouder van de gemeente Midden-Groningen, de eerste paal in de grond van de nieuwe woontoren op het terrein van ZINN locatie De Burcht in Hoogezand.

Architect Gerard Schijf plaatste als feestelijke openingshandeling het laatste puzzelstuk in een prachtig toekomstig geheel. Voor zowel ZINN als de architect is met deze handeling de puzzel in Haren compleet. Als openingshandeling plantte wethouder Jan Jakob Boersma een esdoorn. Deze snelgroeiende boom verkleurt prachtig in de herfst. Die prachtige herfstkleuren symboliseren de laatste levensjaren uit het leven van de bewoners.

In Haren worden 90 appartementen gebouwd, verspreid over de drie woontorens. In Hoogezand wordt een woontoren gerealiseerd met zestig appartementen.

Zelfstandig wonen met zorg

De inrichting van de woontoren in Hoogezand sluit aan bij de woonwensen van ouderen met een zorgvraag. In Hoogezand biedt ZINN nu nog geen woonvorm voor ouderen die zelfstandig in een royaal appartement willen wonen met zorg in de buurt.

Modern en toekomstbestendig

In de nieuw te bouwen woontorens staan de wensen van ouderen centraal.

“Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is één van die wensen, ook wanneer ouderen afhankelijk zijn van zorg. In de nieuw te bouwen woontorens ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis. De nabijgelegen woonzorglocaties De Burcht en De Dilgt dragen met alle faciliteiten en gezelligheid daaraan bij”, vertelt Carry de Niet, bestuurder van ZINN.

Met de bouw van vier nieuwe woontorens bouwt ZINN verder aan moderne en toekomstbestendige ouderenzorg. De financieel gezonde positie van ZINN maakt dit mogelijk. Dit is volgens ZINN een bijzonder gegeven omdat in de zorgbranche het niet vaak voorkomt dat nieuwbouw in eigen beheer wordt gebouwd.

Het ontwerp van beide bouwprojecten is van Team4 architecten. In Hoogezand voert Bouwgroep Dijkstra Draisma de werkzaamheden uit, in Haren is dat Geveke Bouw & Ontwikkeling.

Voor meer informatie over het wonen bij ZINN en de nieuwe woontorens: www.zinnzorg.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden