GGD Groningen nu ook via WhatsApp te bereiken

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen is sindskort te bereiken via WhatsApp en is daarmee de enige GGD in Nederland, die dienstverlening via de WhatsApp aanbiedt.

De GGD is vooruitstrevend als het gaat om het gebruik van ‘social media’ en daarnaast ook vindbaar op Twitter en Facebook.

“Het is belangrijk dat je aansluit bij de behoefte van je klant”, zegt Ramon Pool, projectleider. Jonge ouders communiceren graag via WhatsApp volgens projectleider Ramon Pool. Dit kanaal is makkelijk en gratis te gebruiken.

Vragen over baby’s

Vragen die binnenkomen bij GGD Groningen gaan veelal over baby’s en kinderen van 0 tot 4 jaar, maar het adviesteam zit er voor de algehele gezondheid van iedereen. Over onderwerpen zoals bijvoorbeeld infectieziektes, hygiëne, reizigersvaccinaties, seksuele gezondheid en jeugdgezondheidzorg kunnen inwoners van de provincie Groningen contact opnemen.

Voordelen

GGD Groningen is blij met de keuze die ze gemaakt heeft. Communicatieadviseur Esther Maring licht toe: “Naast het voordeel dat WhatsApp gratis is, is het ook een kanaal dat zich niet in de openbaarheid bevindt. Een bericht op Facebook of een bericht op Twitter is ook door andere mensen te lezen. Met WhatsApp heb je 1-op-1 contact en juist dat leent zich ervoor om persoonlijke vragen te stellen of om bijvoorbeeld de rode babyhuid middels een foto te laten zien.”

GGD Groningen is te bereiken via WhatsApp op telefoonnummer 06-10565212.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden