Martini Ziekenhuis neemt vrijdag nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis neemt komende vrijdag een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik. Volgens het Martini ziekenhuis wordt de gegevensuitwisseling makkelijker.

“De overgang zorgt ervoor dat het ziekenhuis klaar is voor de digitale toekomst’, aldus het Martini Ziekenhuis.

Het ziekenhuis gaat in het nieuwe EPD werken met een gestandaardiseerde dossierinhoud en betere registratiemogelijkheden. Dit draagt bij aan minder registratie en maakt de kans op fouten kleiner. Gegevens uitwisselen met andere zorgaanbieders wordt makkelijker, omdat de gestandaardiseerde inhoud ook in andere ziekenhuizen wordt gebruikt.

Ook Mijn Martini, het patiëntenportaal waar patiënten gegevens kunnen bekijken zoals persoonlijke gegevens, afspraken en uitslagen heeft vanaf 17 november dezelfde inhoud maar een nieuw jasje met andere kleuren en knoppen. Ook zijn een aantal functionaliteiten verbeterd.

Door werkzaamheden voor de ingebruikname van het vernieuwde digitale patiëntendossier kunnen patiëntengegevens niet in het systeem ingevoerd of bijgewerkt worden vanaf donderdagavond tot vrijdagmiddag 17 november. Alleen raadplegen van de informatie is wel mogelijk.

Tijdens de overgangsperiode worden tijdelijk minder patiënten in het ziekenhuis behandeld. De Spoedeisende Hulp, de afdeling Verloskunde, het Brandenwondencentrum en de Apotheek blijven wel open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen