GGD start HPV vaccinatie op hoofdstation Groningen

Foto: De Redactie

Volgende week gaat GGD Groningen op het hoofdstation vaccineren tegen HPV. De prik is voor jongvolwassenen geboren in de jaren 1996 tot en met 2003.

Op maandag 12 en donderdag 15 juni kunnen de jongvolwassenen de vaccinatie halen in de stationshal tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

HPV vaccinaties bij GGD Groningen

Alleen dit jaar is de vaccinatie gratis. Door op het station te vaccineren wil de GGD zoveel mogelijk jongeren bereiken om de prik te komen halen.

Daarnaast kan de HPV-vaccinatie ook gehaald worden bij GGD Groningen aan de Osloweg 55 op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Wat is HPV?

HPV staat voor humaan papillomavirus. Iemand die het virus heeft merkt er meestal niks van, maar het virus is wel heel besmettelijk. In sommige gevallen kan een infectie leiden tot kanker. De vaccinatie tegen HPV beschermt goed tegen zes soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker, penis- en anuskanker. HPV kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen.

GGD Groningen roept jongvolwassenen op om de HPV prik uiterlijk in juni te halen. Er zijn 2 vaccinaties nodig en tussen de 2 prikken moet een half jaar zitten. Om de prikken gratis te kunnen krijgen, moet men de eerste prik voor de zomer halen en de tweede prik voor het eind van het jaar. Alleen in 2023 zijn de vaccinaties gratis. Ieder die later komt voor deze prikken betaalt zeker 350 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen