‘Relatief rustige oudejaarsnacht’ in ziekenhuizen in Groningen

Foto: De Redactie

Oudejaarsnacht is relatief rustig verlopen, meldden de ziekenhuizen in Groningen.

Zestien mensen meldden zich op de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis vanaf 31 december 00.00 uur 16 mensen. Door het personeel van de Spoedeisende Hulp zijn twee slachtoffers met vuurwerkletsel gezien, waarvan een patiënt is doorgestuurd naar het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis.

Ook het UMCG beleefde een rustige nacht. Twee vuurwerkslachtoffers kwamen binnen op de spoedeisende hulp. Het ging in beide gevallen om lichte verwondingen.

Zeven opnames in brandwondencentrum Martini Ziekenhuis Groningen

In het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis werden zeven patiënten opgenomen en nog eens zeventien mensen behandeld aan hun verwondingen.

De artsen van het brandwondencentrum hebben ook telefonisch nog eens twaalf mensen advies gegeven over hun brandwonden. Een woordvoerster zegt dat er “opvallend veel” mensen gewond zijn geraakt door het carbidschieten. Deze oudejaarsnacht waren er dertien ongelukken met carbid, een aantal dat al een paar jaar stijgt. Dit jaar heeft ook de harde wind ervoor gezorgd dat veel ongelukken met vuurwerk gebeurden, aldus de zegsvrouw. Het brandwondencentrum werd daarnaast vaak door huisartsen en andere ziekenhuizen gebeld voor advies.

In het Brandwondencentrum Groningen komen slachtoffers uit heel Noord- en Oost Nederland. In het afgelopen jaar werden 36 slachtoffers behandeld, waarvan 23 veroorzaakt door vuurwerk en 13 door carbid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen