Nieuwe Spoedeisende hulp UMCG geopend

Foto: Digna ten Napel Fotografie via UMCG

De nieuwe Spoedeisende hulp(SEH) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werd afgelopen maandag feestelijk geopend. Op de nieuwe SEH kunnen patiënten beter geholpen worden en medewerkers prettiger werken, aldus het UMCG.

De SEH vormt samen met moderne traumakamers en de polikliniek Traumachirurgie het Centrum Acute Zorg van het UMCG. ‘Meer groen, lichte ruimtes, een goede akoestiek: overal is aan gedacht om er een zo prettig mogelijke omgeving van te maken voor zowel patiënten als medewerkers’, vertelt Johan van der Meer, manager van het Centrum Acute Zorg.

Op de SEH komen patiënten binnen met een acute en levensbedreigende aandoeningen. Ook dient de afdeling voor patiënten met complexe, acute zorgvragen.

De behandelkamers en traumakamers zijn voorzien van allerlei moderne technieken en technische snufjes: “Van dimbaar licht tot een infraroodpaneel voor extra warmte.” Een ander voorbeeld hiervan is de ‘Tempus’. Dat is een systeem waarmee een verpleegkundige sneller bloed voor onderzoek naar het laboratorium kan sturen.

Volgende stap: Critical Decision Unit

De nieuwe SEH is een eerste stap in de vorming van een geheel nieuw Centrum Acute Zorg. Het verbouwen van de huidige locatie van de Spoedeisende Hulp tot Critical Decision Unit is de volgende stap. Hier komen patiënten die langer behandeld moeten worden nadat zij op de Spoedeisende Hulp zijn opgevangen. Hier wordt besloten of een opname nodig is of dat de patiënt toch naar huis kan gaan.

Dit bouwproject is naar verwachting medio 2024 klaar.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen