Martini Buitenkamer officieel geopend

Foto: via Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis heeft dinsdag de Martini Buitenkamer in de binnentuin officieel geopend. De buitenkamer is speciaal bedoeld voor patiënten die vanwege hun ziekte of aandoening niet uit het ziekenhuisbed kunnen, zoals patiënten van de Intensive Care.

In de buitenkamer kunnen patiënten in het ziekenhuisbed in een rustige omgeving met privacy genieten van buiten zijn. De buitenkamer bevindt zich in de binnentuin van het ziekenhuis in een natuurlijke omgeving met groen, ruimte en zitplekken voor naasten.

‘De wind voelen, een zonnestraal op je huid. Ervaren dat het echte leven nog bestaat en heel even uit de rol van patiënt zijn om samen met je dierbaren herinneringen te maken en emoties te delen op een andere plek dan de ziekenhuiskamer”, aldus Iepie Plagge, manager Intensive Care (IC). “Dat is heel waardevol. Het is heel fijn dat er nu een speciale plek gecreëerd is.”

“Geluksmomentje van de dag”

Hizkia Blanken was patiënt op de IC van het Martini Ziekenhuis en ging in zijn ziekenhuisbed naar buiten: ‘Het was mijn geluksmomentje van de dag. Het gaf me het gevoel dat ik leefde. Het zonnetje scheen en ik kwam even echt tot rust. Samen met je geliefden om je heen dit mee te maken in een moeilijke tijd; dan kun je er weer tegenaan.’

De officiële opening van de Martini Buitenkamer werd verricht door Alfred Welink, voorzitter stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Dankzij de inzet van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en met financiële hulp van sponsoren en fondsen en door diverse acties kon de buitenkamer worden gerealiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen