NNCZ organiseert acitiviteiten voor Oekraïne

Woonzorgcentrum De Zonnehof.
Foto: Google Maps

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) organiseert zaterdag 2 april onder de noemer ‘NNCZ voor Oekraïne’ een gezamenlijke actie in al haar werkgebieden voor de inwoners van Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne houdt volgens de organisatie iedereen bezig en heeft ook een grote impact op cliënten die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen en daarom organiseert NNCZ deze gezamenlijke actie op zaterdag 2 april tussen 10.30 uur en 16.00 uur diverse activiteiten. Het gaat onder andere om de verkoop van door cliënten gemaakte spullen.

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: “Als NNCZ vinden we het van belang om steeds naar voren te brengen dat mensen met een zorgvraag meer zijn dan hun zorgvraag en nog een bijdrage kunnen leveren en kunnen participeren in de maatschappij. Hiermee vergroot je immers het gevoel van eigen waarde. Middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied, op 1 dag, verwachten we iets te kunnen doen voor Oekraïne en tegelijkertijd weer voor het voetlicht te brengen wat mensen met een zorgvraag kunnen bijdragen in de maatschappij. Hopelijk geeft dit cliënten een goed gevoel en ook intern een gevoel van verbinding en positiviteit. Want ook veel medewerkers en vrijwilligers helpen mee op deze dag.”

De activiteiten vinden plaats bij alle wooncentra, waaronder Groningen, Haren en Grijpskerk. In ieder werkgebied staat ook een box waarin geld gedoneerd kan worden. De opbrengst van deze dag gaat naar Giro555.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen