Zorgplein Noord: Dringende oproep voor extra zorgpersoneel

(Archief de Redactie)
Foto: via ZorgpleinNoord

Eén op de vijf medewerkers van verzorgingshuizen in het Noorden zit momenteel ziek thuis zit. Het aandeel medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen dat, vaak na een coronabesmetting, niet kan werken is niet eerder zo hoog geweest. ZorgpleinNoord zet daarom opnieuw haar netwerk in om de grote vraag naar extra zorgpersoneel zo snel mogelijk in te perken.

ZorgpleinNoord is een van de 13 regionale werkgeververbanden in de sector zorg en welzijn in Nederland. “De afgelopen twee weken zagen we steeds meer oproepen voorbijkomen van organisaties die in nood zitten,” zegt Aart Venema van ZorgpleinNoord. “Waar voorheen binnen de capaciteitsgroepen nog personeel werd uitgewisseld, is die ruimte er nu niet meer. We zijn gaan kijken hoe we nu snel en adequaat kunnen helpen.”

Vanwege het hoge aantal coronabesmettingen staat de VVT momenteel voor een ongekende opgave met een hoge werkdruk en personeelstekorten. De noodzakelijke werkzaamheden kunnen nog worden verricht, maar voor welzijn is nauwelijks tijd.

Oproep: help de zorg nu

Zorgorganisaties in Noord-Nederland, vragen mensen met een achtergrond in zorg en welzijn, die op zeer korte termijn beschikbaar zijn om (tijdelijk) bij te springen, contact op te nemen. Op de website helptdezorg.nl staat een lijst van zorgaanbieders die dringend extra handen nodig hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen