Aantal WW-uitkeringen blijft dalen in Groningen

Foto: De Redactie

Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen is opnieuw gedaald in februari. Met een daling van 2,6 procent hebben nu 2.470 Groningers een uitkering. Dat zijn er 67 minder dan een maand geleden; een afname van 2,6 procent.

In de provincie Groningen als geheel nam het aantal WW-uitkeringen af met 2 procent en telt de provincie nu 6.231 inwoners met een uitkering.

Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal uitkeringen landelijk met 34,4 procent. In de gemeente Groningen ligt het iets hoger met 34,6 procent. De afname komt enerzijds door de groei in seizoenswerk en anderzijds door de versoepelingen van de coronamaatregelen. Dit zorgde voor meer werkgelegenheid in de horeca, cultuursector, contactberoepen en niet-essentiƫle winkels.

Grote tekorten in zorg

In de zorg bleef de vraag naar personeel erg groot. Het aantal openstaande vacatures nam in een jaar tijd met 36 procent toe. In Groningen zijn er veel vacatures voor (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verzorgenden (ig) en medisch praktijkassistenten. Maar ook in andere zorgberoepen is er meer vraag dan dat er beschikbaar personeel is. UWV werkt samen met partners aan het verminderen van deze tekorten door onder andere zij-instroom. Regionale werkgeversorganisaties houden daarom deze week allerlei activiteiten om mensen kennis te laten maken met het werken in zorg en welzijn tijdens de Ontdekdezorg-week.

 

(Bron: UWV en CBS)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen